Kategoriat
Asusteet Käsityöohjeet Muut Ompelu

Kangaskassin kirjonta

Kategoriat
Asusteet Käsityöohjeet Muut Ompelu

Kangaskassin kirjonta

Ole sellainen kuin olet! Täydellisen epätäydellinen!

Naururypyt, raskausarvet, appelsiini-iho? Ketä kiinnostaa? Mikään ei ole kauniimpaa, kuin itsevarma ihminen huolimatta kaikista pienistä puutteista - tai juuri niiden takia. Rakasta itseäsi ja näytä se myös muille kirjomalla tämä kiva kuvio. Iskulauseet "self love" ja "as you are" ovat helppoja kirjottavia aloittelijalle ja edistyneelle kirjojalle.

Tarvitset

Vaihe 1 – jäljennä mallikuva

Aloita jäljentämällä mallikuva.

Vaihtoehto 1: Tulosta mallikuva ja teippaa se ikkunaan. Teippaa kangaskassi mallikuvan päälle. Kangaskassin materiaalin pitäisi olla niin ohutta, että mallikuva kuultaa kankaan läpi. Piirrä mallikuva kankaalle Aquatrick- merkkauskynällä.

Vaihtoehto 2: Jos sinulla ei ole mahdollisuutta printata mallikuvaa, voit asettaa kankaan suoraan tabletin tai läppärin ruudun päälle ja jäljentää kuva sitä kautta. Varo painamasta liian lujaa, jotta näyttö ei vahingoitu.

Vaihe 2 – Kankaan kiinnittäminen kirjontakehykseen

Seuraavaksi kangas kiinnitetään kirjontakehykseen. Aloita avaamalla kehyksen ruuvi ja irrota renkaat toisistaan. Aseta kangas sisemmän renkaan päälle niin, että kuvio jää keskelle ja paina ulkorengas sen päälle ja kiristä ruuvia. Tarkasta, että kangas on tasaisen pingottunut ja langansuunnat suorassa. Vältä kankaan kiristämistä ulkorenkaan kiinnittämisen jälkeen, ettei kangas veny tai repeydy. Epätasaisen pingotuksen korjaamiseksi pitää ulkorenkaan ruuvia löysätä.

Vaihe 3 – Kirjonnan aloittaminen

Jaa 6- säikeinen lanka kahteen osaan (musta lanka) tai kolmeen osaan (vaalea ja tumma pinkki lanka ohjeesta riippuen. Vedä lankaa neulansilmästä n. 10cm välttääksesi sen irtoamisen neulansilmästä kesken työn. Langan on hyvä olla 30-40cm pitkä kokonaisuudessaan.  Pidempi lanka solmuuntuu helposti. Solmi langan toiseen päähän solmu, jotta ensimmäiset pistot eivät karkaa oikealle puolelle.

Vaihe 4 – Kirjo!

Tässä mallists käytetään kahta tai kolmea yksinkertaista pistoa. Alla linkki kirjontapistojen ohjevideoihin. Mallikuvasta selviää myös millä värillä mikäkin osio kirjotaan.

Jos haluat tehdä kirjonnan hyvin yksinkertaisesti, voit kirjoa tikkipistoilla kuvion ulkoreunat ja tekstin. Voit jättää alushousujen kirjonnan kokonaan pois.

Halutessasi, ja jos kärsivällisyyttä riittää, voit tehdä tikkipistoihin pujotuksen (langankierron piston ympäri). Se saa ulkoreunan näyttämään pehmeämmältä ja tasaisemmalta.

Alushousujen kohdan voit kirjoa tummemmalla pinkillä käyttäen laakapistoja.

Tikkipisto tai tikkipisto ja pujotus

Voit käyttää tikkipistoja ulkoreunoihin, alushousujen reunoihin ja tekstiin. Tämä on yksi helpoimmista peruspistoista. Videon avulla opit sen muutamassa minuutissa. Huolehdi vain, että kaikki pistot ovat saman mittaisia.

Tikkipisto ja pujotus

Jos haluat reunakirjonnasta tasaisemman, voit käyttää tikkipistoa pujotuksen kanssa (katso video).  Tämäkään ei ole vaikeaa, ja kirjonnasta tulee näyttävämpi.

Laakapisto

Isot alueet voidaan täyttää laakapistoilla. Kirjo aina siihen suuntaan, mistä langanjuoksuista tulee lyhyempiä. Esimerkiksi näissä alushousuissa kirjotaan oikealta vasemmalla, vaakasuorasti.

Vaihe 5 – Merkintöjen poistaminen

Mikäli kirjonnan alta näkyy merkkauskynän jälkiä, voit pestä ne pois vedellä. Helpointa on kastella sormi vedellä ja pyyhkäistä merkkiviivat pois.

Kangaskassin kirjonta

…ja voila! Kirjottu kangaskassisi on valmis!