Kategoriat
Käsityöohjeet Muut Neuleohjeet Ompelu

Kirjottu t-paita

Kategoriat
Käsityöohjeet Muut Neuleohjeet Ompelu

Kirjottu t-paita

Kerro, kerro kuvastin! Olet paras ystäväni.

Katso itseäni peilistä edestä, sivulta ja takaa. Tutkiskele kuvaasi. Huomioi kaikki muodot ja ääriviivat. Ei ole helppoa. Joinain päivinä aamulla pelästyt peilikuvaasi ja illalla saatat ihastella sitä. Peilikuvassa olet sinä ja kuva on ainutlaatuinen. On aika hyväksyä kuva sellaisena kuin se on: se on osa sinua. Katso omaa kuvaasi ja rakasta sen jokaista kohtaa.

Tarvitset

  • Kirjontakehys
  • Aqua Trick – merkkauskynä
  • Kirjontalankaa Prym Love
  • Kirjontaneuloja
  • Kirjontalanganpujotin
  • Kangaskassi/T-paita
  • Kirjonnan mallikuva

Vaihe 1 – Jäljennä mallikuva

Voit jäljentää mallikuvan kahdella tavalla kankaalle

Vaihtoehto 1: Tulosta mallikuva ja teippaa se ikkunaan. Teippaa kangaskassi mallikuvan päälle. Kangaskassin materiaalin pitäisi olla niin ohutta, että mallikuva kuultaa kankaan läpi. Piirrä mallikuva kankaalle Aqua Trick- merkkauskynällä.

Vaihtoehto 2: Jos sinulla ei ole mahdollisuutta printata mallikuvaa, voit asettaa kankaan suoraan tabletin tai läppärin ruudun päälle ja jäljentää kuva sitä kautta. Varo painamasta liian lujaa, jotta näyttö ei vahingoitu.

Vaihe 2 – Kirjontalangan jakaminen

Kirjontalangassa on 6- säiettä. Tässä kirjonnassa käytetään vain yhtä säiettä. Jos haluat kirjonnasta moniulotteisemman, voit käyttää 2- säikeistä lankaa. Irrota kirjontalangasta haluamasi määrä säikeitä.

Vaihe 3 – Tikkipisto

Tikkipisto on yksi perus kirjontapistoista. Se on myös erittäin helppo ja teemme sitä tähän kirjontaan eniten. Kaikki peilien ääriviivat on kirjottu tikkipistoin.

Vinkki: Tee pistoista samanmittaisia, jotta työ näyttää siistiltä ja huolellisesti tehdyltä. Tikkipisto on hyvä pisto erilaisten muotojen kirjomiseen.

Vaihe 4 – Tikkipisto + pujotus

Pujotus tikkipiston ympärillä pyöristää ja kohottaa kirjottua viivaa. Pujotus tehdään kuljettamalla neula jokaisen tikkipiston alta.

Vinkki: Kuljeta neula tikkipiston alta aina samaan suuntaan jokaisen piston kohdalla. Kulmakohdissa vie neula nurjalle puolelle kulmasta ja aloita pujottelu seuraavan reunan kohdalla alusta.

Vaihe 5 – Linnunsilmäpistot

Linnunsilmäpistot ovat astetta vaikeampia, mutta selviät niistä varmasti! Pistoilla saa aikaiseksi kivat yksityiskohdat.

Vinkki: Älä kiristä lankaa liikaa. Pieni ”pulleus” pistossa antaa sille enemmän muotoa.

Vaihe 6 – Poista merkinnät

Kun työ on valmis, voit kastella kirjonnan kädenlämpöiseen veteen, jotta merkkauskynän jäljet häviävät. Ja Voila! Sinä osasit! Ole ylpeä itsestäsi!