Kategoriat
Muut Neuleohjeet

Näin teet espadrillos sandaalit tuftaamalla

Kategoriat
Muut Neuleohjeet

Näin teet espadrillos sandaalit tuftaamalla

Tuftatut espadrillos sandaalit

Kiireestä kantapäähän omin käsin tehdyillä asusteilla. Kiva kolmiulotteinen teksti tehdään tuftaamalla. Yksilölliset sandaalit ovat myös mukavat jalassa.

Tarvitset

Vaihe 1 – Jäljennä kuvio

Lataa kaava sekä kuvio ja tulosta molemmat. Leikkaa kaava omassa koossasi. Leikkaa kuvio kokonaan.

Kiinnitä pohjakangas kireästi kirjontakehykseen. Jäljennä jalkaterän malli pohjakankaalle käyttäen Aquatrick- merkkauskynää.

Huom! Muista käyttää vasemman jalan jalkaterää varten kaavaa peilikuvana, tarkista vielä ennen kuin piirrät ja leikkaat sen.

Aseta teksti keskelle jalkaterän kaavaa, käytä tarvittaessa mittanauhaa. Jäljennä ensin ääriviivat. Leikkaa sen jälkeen yksittäiset kirjaimet ja niiden varjot ja jäljennä ne pohjakankaalle. Seuraavaksi leikkaa varjot kirjaimista ja jäljennä ne kankaalle. Tarvittaessa selventääksesi kuviota, voit värittää varjot.

Vaihe 2 – Tuftaa kuvio

Pujota valkoinen lanka tuftausneulaan ja aloita tuftaamalla kirjaimet. Tuftaa ensin ääriviivat ja vie tuftausneulaa edestakaisin koko kuvion yli. Tuftaa seuraavaksi mustalla langalla varjot. Tuftaa viimeiseksi tausta-alue laventelin värisellä langalla. Aloita reunasta ja etene edestakaisin kirjainten ääriviivoihin.

Tuftaa molemmat jalkaterät samalla tavalla. Irrota pohjakangas kirjontakehyksestä ja höyrytä se nurjalta puolelta käyttäen silitysraudan villa- lämpötilaa.

Vaihe 3 – Kiinnitä vuorikangas

Leikkaa molemmat jalkaterän kuviot tuftatusta kankaasta lisäämällä 1,5 cm saumanvaraa reunoihin. Leikkaa molemmat jalkaterän kuviot myös puuvillakankaasta (vuorikangas), muista lisätä 1,5 cm saumanvaraa.

Aseta vuorikangaspala sekä tuftattu pala päällekkäin oikeat puolet vastakkain ja ompele ne ompelukoneella kiinni mahdollisimman läheltä tuftattuja lankoja. Jätä noin 8 cm leveä aukko alareunaan.

Leikkaa saumavara noin 0,5 cm leveäksi ja käännä työ oikein päin. Ompele kääntöaukko kiinni käsin vuoropistoin.

Vaihe 4 – Kiinnitä kuvio sandaalipohjaan

Kiinnitä tuftattu kappale nuppineulojen avulla sandaalipohjaan. Huomioi, että osat on kiinnitetty symmetrisesti. Kokeile kenkien istuvuutta ja kiristä tai löysää paloja tarvittaessa. Ompele palat pohjiin virkkauslangalla. Käytä isoa neulaa ja pykäpistoa.

Vinkki! Pykäpisto: vie neula pohjan ja kankaan läpi alakautta. Noin 0,5 cm välin jälkeen vie neula taas pohjan ja kankaan läpi alakautta, vie lanka neulan taakse ja vedä neula läpi. Vedä lanka kireäksi.

Videossa näkyy pykäpistos noin minuutilta 02:50: https://www.youtube.com/watch?v=A7pS_NLAdBM