Kategoriat
Asusteet Päähineet

Neulottu solmupanta

Kategoriat
Asusteet Päähineet

Neulottu solmupanta

Neulottu panta ohje: Helppo solmupanta

Sinun ei tarvitse olla neulomisen konkari, jotta voisit neuloa tämän upean solmupannan. Tarvitaan vain muutamia yksinkertaisia ​​neulontatekniikoita ja ne selitetään kuvilla, joten tämä on täydellinen projekti aloittelijalle! Solmupanta on saatavana neljässä koossa, lapsista aikuisiin. Mikään ei siis estä sinua neulomasta tätä koko perheellesi ja kaikille ystävillesi, vaikkapa joululahjaksi!

Ainaoikein -neule: Neulo kaikki krs:t oikein

Silmukoiden ristikkäin luominen

Vaihe 1. Mittaa ainakin 3-kertaa pidempi langanpää, kuin aloitusreuna tulee olemaan. Tee langanpään ja kerätä tulevan langan rajakohtaan aloitussilmukka ja pujota se puikolle kuvan mukaan.

Vaihe 2. Pidä puikko oikeassa kädessä ja aseta puikko vasemman käden päälle. Vie aloituslanka peukalon ympäri takaa eteen ja kiedo kerältä tuleva lanka etusormen ympäri edestä taakse 1-2 kertaa. Pidä langanpäitä keskisormen ja muiden sormien avulla paikallaan.

Vaihe 3. Työnnä puikko peukalolla olevan lenkin läpi etukautta ja vedä etusormen päällä oleva lanka lenkin läpi puikolle silmukaksi. Pudota peukalolla oleva lenkki, ota lanka takaisin peukalon päälleja kiristä puikolla olevaa silmukkaa peukalon avulla. Toista näin kunnes olet luonut tarpeellisen määrän silmukoita.

Oikea silmukka

Vaihe 1. Jotta voit neuloa oikeansilmukan, pidä lankaa työn takana. Työnnä oikean käden puikko vasemman käden seuraavan silmukan läpi edestä taakse.

Vaihe 2. Ota neulontalanka puikolle ja vedä läpi.

Vaihe 3. Pudota vasemman käden puikolta neulottu s pois. Oikean käden puikolla on nyt uusi silmukka. Kiristä silmukkaa vasemman käden etusormen avulla.

Reunasilmukka

Nosta aina kerroksen lopussa viimeinen s nurin neulomatta siten, että lanka on työn edessä.

Päätöskerros ylivetäen

Vaihe 1. Neulo ensin 2 ensimmäistäsilmukkaa oikein. Työnnä vasemman käden puikko ensiksi neulotun silmukan läpi vasemmalta oikealle.

Vaihe 2. Vedä vasemman käden puikolla oleva silmukka oikean käden silmukan yli ja pois puikolta. Olet nyt päättänyt yhden silmukan.Neulo vasemman käden seuraava silmukka oikein. Työnnä sitten vasemman käden puikko oikean käden puikon toisen silmukan läpi ja vedä se viimeksi neulotun silmukan yli ja pois puikolta.

Vaihe 3. Päätä silmukoita yksitellen edelliseen tapaan kunnes työssä on jäljellä 1 s. Jätä noin 10 cm langanpää ja katkaise lanka. Vedä lanka viimeisen silmukan läpi.

 

Solmupannan työohje

Koko: Pikkulapsi-lapsi-teini-aikuinen.

Päänympärys: 43-50-54-57 cm.

Neuletiheys: 9 s ja 30 krs ainaoikein -neuletta puikoilla 6 mm = 10 x 10 cm. Neuletiheys ei ole tässä työssä tärkeä.

Askel 1, neulominen. Luo 16-20-20-20 s puikolle 6 mm. Käännä puikko ja neulo silmukat oikein, tee kerroksen lopussa reunasilmukka. Toista tällaista kerrosta kunnes kaitaleen pituus on 36-43-47-50 cm. Päätä silmukat. Katkaise lopuksi lanka niin, että ompeluvaraa jää päiden yhteen ompelua varten n. 35 cm.

Askel 2, taittelu alkaa. Jotta pantaan saataisiin solmu, täytyy kaitale taitella ja ommella yhteen seuraavasti. Ota molemmat päät sormien väliin ja taita keskeltä kahtia.

Askel 3, taitteiden lomittaminen. Työnnä taitellut päät sisäkkäin toistensa lomaan. Katso, että päät ovat yhtä pitkällä.

Askel 4, viimeistely. Ompele kanavaneulan avulla päät siististi yhteen. Katso, että kaikki 4 päätä yhdistyvät. Päätä kaikki langanpäät sauman sisään. Käännä pannan oikea puoli päällepäin ja vedä oikeaan muotoonsa. Hauskaa neulontaa!