Kategoriat
Asusteet Käsityöohjeet Muut Ompelu

Selflove Club sukat

Kategoriat
Asusteet Käsityöohjeet Muut Ompelu

Selflove Club sukat

Tervetuloa Self Love- kerhoon! Kerho, jonne jokainen on tervetullut!

Pienellä sukan varteen kirjottavalla iskulauseella on iso sanoma: Rakasta itseäsi!

Vaihe 1 – jäljennä mallikuva

Leikkaa Pieni pala tukikankaasta (noin 5x5cm). Jäljennä mallikuva jommalla kummalla alla mainituilla tavoilla.

Vaihtoehto 1: Tulosta mallikuva ja teippaa se ikkunaan. Teippaa tukikangaspala mallikuvan päälle.  Piirrä mallikuva kankaalle Aquatrick- merkkauskynällä.

Vaihtoehto 2: Jos sinulla ei ole mahdollisuutta printata mallikuvaa, voit asettaa tukikankaan suoraan tabletin tai läppärin ruudun päälle ja jäljentää kuva sitä kautta. Varo painamasta liian lujaa, jotta näyttö ei vahingoitu.

Vaihe 2 – Kiinnitä kirjontakehys

Aloita avaamalla kehyksen ruuvi ja irrota renkaat toisistaan. Aseta sukanvarsi sisemmän renkaan päälle. Taivuta sukanvarren toinen puoli alaspäin renkaasta kuten kuvassa, jotta et vahingossa kirjo sukanvarsia yhteen. Paina ulkorengas nyt sukanvarren päälle ja kiristä ruuvia. Tarkasta, että kangas on tasaisen pingottunut ja langansuunnat suorassa. Vältä kankaan kiristämistä ulkorenkaan kiinnittämisen jälkeen, ettei kangas veny tai repeydy. Epätasaisen pingotuksen korjaamiseksi pitää ulkorenkaan ruuvia löysätä.

Vaihe 3 – Kiinnitä tukikangas

Lue tukikankaan kiinnitysohjeet ja kiinnitä tukikangaspala sukanvarteen ohjeen mukaan. Voit kiinnittää tukikangaspalan myös harsimalla se kiinni sukanvarteen.

Vaihe 4 – Ota neula ja lankaa

Jaa 6- säikeinen kirjontalanka kolmeen osaan; 2- säiettä kuhunkin. Ota lankaa 30-40 cm ja pujota sen neulansilmään. Vedä lankaa 5-10 cm neulansilmän läpi, jotta se pysyy hyvin paikallaan. Liian pitkä lanka solmuuntuu helposti. Tee langanpäähän solmu, jotta langanpää ei karkaa oikealle puolelle.

Vaihe 5 – Aloita kirjominen!

Kuva kirjotaan kahdella yksinkertaisella kirjontapistolla. Mallikuvasta näet millä pistolla kirjotaan mikäkin osa ja mitä väriä käytetään.

Päättele lanka hyvin nurjalle puolelle, kun saat kirjonnan valmiiksi.

Tikkipisto ja pujotus

Tikkipisto pujotuksella on “paranneltu” versio tavallisesta tikkipistosta. Tee ensin tavalliset tikkipistot ja sen jälkeen pujotat langan pistojen ympärille.

Laakapisto

Laakapistossa neula pistetään kankaan etupuolelle ja halutun etäisyyden päästä kankaan taakse. Seuraava pisto tehdään ensimmäisen piston viereen aivan kiinni tähän, jotta pinnasta tulee tasainen. Toinen pisto taakse luodaan kuvion toiseen päähän vanhan piston vierelle kuviota mukaillen.

 

Vaihe 6 – Sydänkuvio

Halutessasi voit kirjoa pienen sydämen toisen sukan varteen. Toista vain kohdat 1-3 kuten ensimmäistä sukkaa kirjoessasi, vaihda vain kuvaa. Tukikangasta ei välttämättä tarvitse käyttää, mutta se tukevoittaa työtä ja antaa huolitellumman lopputuloksen.

Sydän kirjotaan laakapistoilla.

 

Vaihe 7 – Tukikankaan poistaminen

Poista tukikangas, kun kirjonnat ovat valmiit. Voit pestä sukat pesukoneessa tai kastaa sukanvarret kylmään veteen ja odottaa kunnes tukikangas liukenee pois. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa voit hieroa tukikangasta kevyesti, jotta se lähtee liukenemaan nopeammin.

Kirjonta sukkiin

Valmis!